Pekanové ořechy
Pekanové ořechy rostou na ořechovci pekanovém a svůj původní název získali již od Indiánů díky tvrdosti své skořápky, kdy „pecan“ znamená „ořech, k rozbití jehož skořápky je potřeba kámen“. Pekany jsou velmi bohaté na bílkoviny, rostlinné tuky, vlákninu, vitamíny A, B a jejich pravidelná konzumace chrání naše tělo před vznikem žlučníkových kamenů, snižuje cholesterol, oddaluje degeneraci svalů a působí jako lék na chřipku a nachlazení. Pekanové ořechy se konzumují nejen syrové, ale jsou také vhodnou přísadou i ozdobou při vaření či pečení.
Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich a může obsahovat jádra podzemnice olejné, sezamová semena a výrobky z nich.
Složení: jádra pekanových ořechů 100 %.
Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100 g: | |
Energetická hodnota | 3025 kJ/733 kcal |
Bílkoviny | 9,2 g |
Tuky | 70,1 g |
Nasycené mastné kyseliny | 7 g |
Sacharidy | 13 g |
Z toho cukry | 7 g |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 0,0025 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.